Kunst og kompleksitet

CASE - Kan kunsten lære os noget om kompleksitet? Læs interviews af en række kunsnere.


Dette er en beskrivelse af hvad der skete, da jeg skrev, at jeg ville skrive en bog om kompleksitet i vores praksis, hvor jeg arbejder med organisationsudvikling.

Kompleksitetsteori indenfor organisationsudvikling beskriver hvordan udvikling foregår gennem komplekse responsive processer snarere end gennem lineære planlagte processer.


En af opfordringerne til deltagelse i en aktivitet var fra Alt_Cph, som er en messe for alternativ kunst. Messen er en årlig begivenhed i København og tiltrækker kunstnere fra en lang række af lande.


Sune Bjørn Larsen deltog derefter på messen for at indsamle empiri til vores undersøgelser af kompleksitet i udviklingen af praksis. Han sad på messen med et kompleksitetslaboratorium, og nterviewede de deltagende kunstnere for at undersøge deres opfattelse og håndtering af kompleksitet .


I interviewene ville han forsøge at forstå deres håndtering af kompleksitet. Hvad gør de for at bringe kompleksitet ind i deres projekter? Og hvad gør de for at reducere kompleksiteten? Og kan kompleksitetsteorien overhovedet give mening i denne verdens praksis?


Det kom der en række interviews og en talk ud af. Du kan finde alle interviews og hente slideshowet til messens talk "Complexity - how does art deal with complexity?" herunder.